Θέλετε να έχετε μια εύκολη και σωστή λύση; Μη χάνετε χρόνο! Επιλέξαμε για εσάς τα καλύτερα άλευρα για να πετύχετε την καλύτερη Λαγάνα! Παραδοσιακή γεύση & Εγγυημένη ποιότητα
Λαγάνα παραδοσιακή
Υλικά
- 100 κιλά αλεύρι λαγάνας
- 10 κιλά συμπύκνωμα λαγάνας plus
- 60 κιλά νερό
- 3 κιλά νωπή μαγιά
- 2 κιλά λάδι (προαιρετικό) 220ο C 35΄
Οδηγίες Παρασκευής
- Ρίχνουμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 9’ στο γρήγορο (ή μέχρι να στρώσει η ζύμη ανάλογα με το είδος του ζυμωτηρίου)
- Ξεκούραση στον πάγκο για 20’ • Κόψιμο στα 600 γραμ. ή στα 1100 γραμ. (ανάλογα με το τελικό βάρος της λαγάνας)
- Ξεκούραση σαν μπαλάκι για 30-45’
- Μορφοποίηση λαγάνας
- Στοφάρουμε στους 32ο C με υγρασία 75% για περίπου 30’
- Κατόπιν αλείφουμε με μείγμα αλείμματος, κάνουμε “λακκουβάκια” και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Φουρνίζουμε σε ταμπανωτό φούρνο χωρίς ατμό, ψήνουμε στους 220ο C για 35’ (ενδεικτικά – ανάλογα με τον φούρνο) και ανοίγουμε το τάμπερ 5’ πριν το τέλος του ψησίματος για πιο τραγανή κόρα.
Μείγμα αλείμματος: 1lt νερό / 100 γρ. αλεύρι / 5 γρ. αλάτι / 50 γρ. μέλι / 50 γρ. σταφιδίνη. Αν δεν χρησιμοποιηθεί το μείγμα αλείμματος ψήνουμε με ατμό και στα τελευταία 5’ ανοίγουμε το τάμπερ