Το Πάσχα έρχεται!
Γιορτάστε μαζί μας το Πάσχα και την Ανάσταση, βάζοντας παραδοσιακές γέυσεις και άρωμα στο γιορτινό τραπέζι σας με την συνταγή μας για τσουρέκι με ενισχυμένο αλεύρι, EXTRA TOP!
Υλικά (ποσότητες με ποσοστό %)
- 100% Αλεύρι EXTRA TOP
- 22% Βούτυρο
- 35% Ζάχαρη
- 20% Γάλα Φρέσκο
- 0,1% Αλάτι
- 8% Μαγιά
- 4 τμχ/κιλό Αυγά
- 20% + Νερό
- 0,8% Βανίλια
- 1% Μαχλέπι
- 1% Μαστίχα
- 1 τμχ/κιλό Ξύσμα Πορτοκαλιού
Μέθοδος Παραγωγής
- Χτυπάτε το 1/3 του αλεύρου μαζί με όλη την μαγιά και το γάλα και το αφήνετε σε λεκάνη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
- Χτυπάτε χωριστά αυγά και ζάχαρη πολύ καλά.
- Λιώνετε το βούτυρο και όλα μαζί μετά τα υλικά στο ζυμωτήριο όπου τα χτυπάτε (6-15’).
- Αφήνετε το ζυμάρι να ηρεμήσει για 25-30’ και κόβετε φυτίλια 280-300gr.
- Πλάθετε και στοφάρετε (35˚C-75 RH) για 1,5-2 ώρες.
- Αλείφετε την επιφάνεια με αυγό, πασπαλίζετε με φιλέ αμύγδαλο και ψήνετε για 45-50’ στους 180˚C.
Οι παραπάνω χρόνοι σε ζύμωμα και φούρνο ισχύουν για το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκαν οι αρτοποιήσεις και προσαρμόζονται αναλόγως στο κάθε χώρο και εξοπλισμό του πελάτη.