Το νέο αλεύρι για πίτσα, θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια, με την εύκολη εφαρμογή, την αποτελεσματική υφή και την αίσθηση αυθεντικής ιταλικής πίτσας… Αφού κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η μεγάλη λευκότητα, αντίστοιχης του ιταλικού τύπου 00.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Αλεύρι πολύ υψηλής καθαρότητας και λευκότητας με μεγάλη εκτατότητα και ελαστικότητα

ΧΡΗΣΕΙΣ : 
Παραγωγή πίτσας όλων των τύπων (λεπτή, μεσογειακή αμερικάνικη), αναλόγως τη συνταγή.
Κατάλληλο για χρήσεις τόσο σε φρέσκα όσο και σε κατεψυγμένα ζυμάρια.

Συνταγή

Υλικά (ποσότητες με ποσοστό %)

  • Αλεύρι 55% PIZZA 100%
  • Bούτυρο 1%
  • Ζάχαρη 0,5%
  • Γάλα σκόνη 1%
  • Αλάτι 1,3%
  • Μαγιά 1%
  • Λάδι 3%
  • Ξύδι 0,5%
  • Νερό 45-50%
  • Seven Up (Προαιρετικά) 1%

 

Μέθοδος Παραγωγής

  • Ζύμωμα: Στο ταχυζυμωτήριο στην αρχή για 7’ στην πρώτη ταχύτητα & μετά για 4’ στην δεύτερη ταχύτητα
  • Θερμοκρασία ζύμης στους 25-26˚ C
  • Ανάπαυση 20’ σε λεκάνη
  • Τεμαχισμός: Ανάλογα με τα ταψάκια που έχουμε, κάνουμε μπαλάκια και σκεπάζουμε με νάϋλον.
  • Ανάπαυση 2η: για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Ανοίγουμε τα μπαλάκια και τοποθετούμε τα υλικά γεμίσματος
  • Θερμοκρασία Ψησίματος στους 200˚ C
  • Χρόνος Ψησίματος για 20-25 λεπτά.