Το νέο αλεύρι για πίτσα, θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια, με την εύκολη εφαρμογή, την αποτελεσματική υφή και την αίσθηση αυθεντικής ιταλικής πίτσας… Αφού κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η μεγάλη λευκότητα, αντίστοιχης του ιταλικού τύπου 00.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Αλεύρι πολύ υψηλής καθαρότητας και λευκότητας με μεγάλη εκτατότητα και ελαστικότητα
ΧΡΗΣΕΙΣ :
Παραγωγή πίτσας όλων των τύπων (λεπτή, μεσογειακή αμερικάνικη), αναλόγως τη συνταγή.
Κατάλληλο για χρήσεις τόσο σε φρέσκα όσο και σε κατεψυγμένα ζυμάρια.
Συνταγή
Υλικά (ποσότητες με ποσοστό %)
- Αλεύρι 55% PIZZA 100%
- Bούτυρο 1%
- Ζάχαρη 0,5%
- Γάλα σκόνη 1%
- Αλάτι 1,3%
- Μαγιά 1%
- Λάδι 3%
- Ξύδι 0,5%
- Νερό 45-50%
- Seven Up (Προαιρετικά) 1%
Μέθοδος Παραγωγής
- Ζύμωμα: Στο ταχυζυμωτήριο στην αρχή για 7’ στην πρώτη ταχύτητα & μετά για 4’ στην δεύτερη ταχύτητα
- Θερμοκρασία ζύμης στους 25-26˚ C
- Ανάπαυση 20’ σε λεκάνη
- Τεμαχισμός: Ανάλογα με τα ταψάκια που έχουμε, κάνουμε μπαλάκια και σκεπάζουμε με νάϋλον.
- Ανάπαυση 2η: για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια και τοποθετούμε τα υλικά γεμίσματος
- Θερμοκρασία Ψησίματος στους 200˚ C
- Χρόνος Ψησίματος για 20-25 λεπτά.